Kişisel Bakım ve Temizlik Ürünlerinde Türkiye’nin “Süper Markası”: Selpak


Türkiye’yi temizlik kağıdı ile tanıştıran Selpak, SuperBrands Türkiye’nin Nielsen işbirliği ile gerçekleştirdiği “Süpermarkalar Türkiye 2016 & 2017" araştırma sonuçlarına göre “Kişisel Bakım ve Temizlik Ürünleri” kategorisinde Türkiye’nin “süper markası” seçildi.

4986 marka arasından 1148 markayı “Superbrands kriterlerine” göre aday marka olarak belirleyen araştırmada, uzman jüri heyeti 300 markayı halk oylaması için seçti. Nielsen, İstanbul, Ankara ve İzmir’de 18-56 yaş ve tüm sosyo-ekonomik statü (SES) gruplarında, 1638 kişi ile yüz yüze görüşerek tüketici değerlendirmesini gerçekleştirdi. Tüm değerlendirmeler sonucunda Selpak, kişisel bakım ve temizlik ürünleri kategorisinde Türkiye’nin süper markası seçildi.

Kişisel hijyen bilincinin toplumda gelişmesi için ebeveynlere ve çocuklara yönelik yaptığı Tuvalete Merhaba ve Hijyen Eğitimi gibi farklı projelerle sosyal sorumluluğunu; kağıt hammaddesini sadece kestikleri ağaçtan daha fazlasını diken ve yetiştiren sertifikalı tedarikçilerden satın alarak ise çevresel sorumluluğunu yerine getiren Selpak, daha önce MediaCat Dergisi ve IPSOS KMG işbirliği ile gerçekleştirilen “Lovemarks 2016” araştırmasında da “Temizlik Kağıtları” kategorisinde, sektörünün “en sevilen” markası seçilmişti.